Image
Top
Navigation

SketchPersp2

Location: Rhodes, NSW

During implementation of this large medium rise/high density perimeter block regeneration of industrial land at Rhodes the local Council decided that more open community space was required.

Individual developers were asked to consider alternative strategies, including provision of towers in order to create public open space. This study demonstrates how a mix of perimeter and tower development can achieve a range of benefits for residents and the local community.

SK21

The site topography falls from the eastern ridge close to a railway station. Two towers and lower 8-storey wings were planned to provide an upper level residential entry and facilities, wrapped around a lower level community park with retail uses around its edges. The residential accommodation has excellent access to natural light and views, and provides good surveillance of the new community space.

SK02

The proposal preserves the ground plan and street density of the original Master Plan, whilst providing additional benefit to the community, improved residential amenity and wider choice of housing type.

SK03